• Bokmål
  • English

Sitemap

Kjersti Aas blant Norges fremste teknologikvinner

Kjersti Aas blant Norges fremste teknologikvinner

Vår assisterende forskningssjef Kjersti Aas er kåret til en av Norges femti fremste teknologikvinner. 

Det er en stor ære å komme på listen, og bra at de også velger kvinner fra forskningsmiljøene. Juryen la stor vekt på at vi er gode rollemodeller, så det får jeg forsøke å fortsette å være, sier Kjersti.

Det er Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps-og teknologibedrifter og ODA-Nettverk, Nordens største nettverk for kvinner i tech, som står bak kåringen.

Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse som karrierevei. 

Og det er folk med god tech-kompetanse som har kåret Kjersti og de førtini andre kvinnene. Juryen bestod av Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted Media Group, Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps, Steffen Sutorius, direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI), Anne Grethe Solberg, forsker og ekspert på kjønnsbalanse i organisasjoner, Kristine Hofer Næss, Chief Customer Officer i Amesto og styreleder i ODA-Nettverk, Jan Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad, og Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

 

Mest siterte artikkel

I tillegg til rollen som assisterende forskningssjef, leder Kjersti Aas prosjekter innenfor finans og forsikring i NR. Kjersti er utdannet sivilingeniør i Industriell matematikk fra NTH (nå NTNU) og har en doktorgrad i "Statistiske metoder for finansiell risikostyring" fra samme sted.

Siden hun kom til NR i 1991 har hun ledet mer enn hundre kundeprosjekter og publisert en rekke vitenskapelige artikler, og kan smykke seg med å ha den mest siterte artikkelen noensinne i tidsskriftet Insurance: Mathematics and Economics, for artikkelen "Pair-copula constructions of multiple dependence"

Les også: Mest siterte artikkel noensinne

Mange kompetente kvinner

Kjersti er en av flere dyktige kvinnelige forskere i SAMBA, NRs avdeling for statistisk analyse, kunstig intelligens, maskinlæring og bildeanalyse.

- SAMBA har en uvanlig høy andel kvinner sammenlignet med andre statistisk-matematiske miljøer. Flere har lang fartstid i NR, og har bidratt sterkt med å bygge miljøet til å bli et av Norges fremste på sitt område, sier Lars Holden, NRs administrerende direktør. - Kjersti har æren for at NR er ledende på statistisk analyse for finanssektoren.

 

 

 

Postal address:
Norsk Regnesentral/
Norwegian Computing Center
P.O. Box 114 Blindern
NO-0314 Oslo
Norway
Visit address:
Norsk Regnesentral
Gaustadalleen 23a
Kristen Nygaards hus
NO-0373 Oslo.
Phone:
(+47) 22 85 25 00
Address How to get to NR
Social media Share on social media
Privacy policy Privacy policy
Postal address: Norsk Regnesentral/Norwegian Computing Center, P.O. Box 114 Blindern, NO-0314 Oslo, Norway
Visit address: Norsk Regnesentral, Gaustadalleen 23a, Kristen Nygaards hus, NO-0373 Oslo.
Phone: (+47) 22 85 25 00
AddressHow to get to NR