• Bokmål
  • English

Sitemap

"Sannsynligvis VIKTIG" - ny podcastserie

"Sannsynligvis VIKTIG" - ny podcastserie

«R» har blitt rikskjendis, og i den første episoden av "Sannsynligvis VIKTIG" forklarer forsker Solveig Engebretsen oss mer inngående om hvordan R-tallet blir til. 

 

R er et tall som sier noe om smittespredningen i befolkningen. Kan vi være helt sikre når vi sier at R er under 1? Hva burde Høie ha sagt da han sa at R var under 0.7? Og hvordan kan kommunegrenser ha noe å gjøre med Solveigs metode å beregne R på? Solveig Engebretsen er første gjest i Norsk Regnesentrals nye podcastserie «Sannsynligvis VIKTIG», om viktige tall og beregninger for alt mellom himmel og jord.

 

Ledestjerne

Solveig jobber til daglig som forsker ved Norsk Regnesentral (NR) med statistisk og matematisk modellering innenfor mange ulike felt. Fra midten av februar har hun jobbet fulltid på et prosjekt i regi av Folkehelseinstituttet (FHI) for å forutsi spredning av koronasmitte ved hjelp av mobildata. Modellen hun utarbeidet i forbindelse med doktorgraden står helt sentralt i FHIs beregninger. Solveig er også nominert til «Ledestjerne 2020», D2s kåring av de viktiste 30 personene under 30 i Norge i år. For oss er det selvsagt at Solveig er første gjest ut!

Les mer om Solveig "Koronajegeren" i D2

 

- På høy tid

Programleder for serien «Sannsynligvis VIKTIG», Anders Løland, mener det er på høy tid med en podcastserie om tall og beregninger: - Tall påvirker dagliglivet vårt direkte og indirekte uten at vi kanskje tenker over det. Akkurat nå er anslagene for R og antall på intensivavdeling avgjørende for hvor strenge koronatiltak vi har. Tall og beregninger bestemmer også hva du betaler i forsikringspremie og i strømregning, hvor mye du betaler hos Airbnb, om banken din har satt av nok penger til å klare seg gjennom en koronakrise og om flommen kommer til å ta huset ditt i år. I denne podcasten vil vi snakke om det som ligger bak tallene og modellene med de som kan det best. Anders jobber til daglig som ass.forskningssjef for SAMBA, avdelingen for statistisk modellering og maskinlæring i NR.

 

Podcasten Sannsynligvis VIKTIG finner du på en podcasttilbyder nær deg, for eksempel:

Spotify

TuneIn

Apple podcasts

eller her

 

 

 

 

 

 

 

 

Postal address:
Norsk Regnesentral/
Norwegian Computing Center
P.O. Box 114 Blindern
NO-0314 Oslo
Norway
Visit address:
Norsk Regnesentral
Gaustadalleen 23a
Kristen Nygaards hus
NO-0373 Oslo.
Phone:
(+47) 22 85 25 00
Address How to get to NR
Social media Share on social media
Privacy policy Privacy policy
Postal address: Norsk Regnesentral/Norwegian Computing Center, P.O. Box 114 Blindern, NO-0314 Oslo, Norway
Visit address: Norsk Regnesentral, Gaustadalleen 23a, Kristen Nygaards hus, NO-0373 Oslo.
Phone: (+47) 22 85 25 00
AddressHow to get to NR