• Bokmål
  • English

Nettstedskart

Nyheter

Siste nytt fra NR

NR news

Forskningsrådet har bevilget 200 mill. kroner til 13 IKT-forskningsprosjekter innenfor «Data og tjenester overalt». NR fikk to av prosjektene og er sentral bidragsyter i et tredje prosjekt.

«Seasonal Forecasting Engine» skal utvikle superværmelding og sesongvarsler ved hjelp av ny stordata-algoritme, «COGMAR» skal videreutvikle bildegjenkjenningmetoder for fisk med bruk av Deep Learning og «ALerT» skal utvikle et verktøy for bevisstgjøring om digital deling og personvern ved hjelp av Serious Games.

"Signeringen av denne omfattende rammeavtalen med NR styrker det lange og fruktbare samarbeidet mellom oss", sier Kjetil Fagervik, VP Product Development i Roxar hos Emerson Automation. Omfanget av avtalen er et betydelig antall årsverk som gir mulighet for store utviklingsoppgaver de neste tre år.

"Samarbeidet tar sikte på å fornye og forbedre markedets allerede beste produkt for reservoarmodellering, RMS, og vi er svært glade for å få bidra videre på dette som er et viktig felt for NR", fastslår forskningssjef Petter Abrahamsen. 

Det er stor etterspørsel etter NRs kompetanse. Vi har akkurat ansatt 7 nye forskere i statistikk og maskinlæring, og trenger nå også flere innen automatisk og intelligent gjenkjenning i bilder.

"Kunstig intelligens og maskinlæring er i vinden som aldri før. Spesielt gode resultater ser vi der data består av bilder og lignende signaler. Vi er langt fremme i bruk av moderne teknikker som deep learning, som til dels har revolusjonert feltet. Med nye, spennende prosjekter innen medisin, seismikk, fjernmåling, transport og havbruk ønsker vi enda flere forskere med erfaring fra bildeanalyse", sier ass. direktør André Teigland.

Les mer om stillingene og hvordan du skal søke.

 

Subscribe to NR news

NR i nettmedier

Nye algoritmer og data fra Sentinel-satellitter skal forbedre både flom- og skredvarslingen

Bedre overvåking av snøsmelting fra ny satellitt.

Denne roboten skal gjere språklæringa gøy for barna

Roboten Nao leikar med ord og omgrep saman med barna slik at dei blir gode i norsk før skolestart.

Brann eller Rosenborg? Tallknuserne og tippeselskapene har to ulike gullspådommer

Sjekk hvem de tror vinner årets eliteserie, og hvem Kjetil Rekdal håper skal ta gullet. Du kan også stemme på din personlige gullfavoritt.

Varsler kald april og økt fare for storflom

Klimaforsker Erik Kolstad bruker «Big Data» fra hele verden til å varsle været i flere måneder om gangen. Han ser foreløpig ingen tegn til...

– Jordkloden er eit stort eksperiment

Terje Berntsen omsetter natur til matematikk, noko han og andre klimaforskarar brukar det meste av tida si til.

Forskere skal lage nytt langtidsværvarsel for kraftbransjen

Like før jul fikk Uni Research i Bergen tildelt midler til sitt nye sesongvarslingsprosjekt. Målet er å gi pålitelige værprognoser lengre...

Beslutninger under usikkerhet

Usikkerhet er et ubehagelig begrep for de fleste – vanskelig å leve med når det skal tas viktige beslutninger, og ikke akseptabelt når det...

Siste nytt fra prosjektene

Postadresse:
Norsk Regnesentral
Postboks 114 Blindern
0314 Oslo
Besøksadresse:
Norsk Regnesentral
Gaustadalleen 23a
Kristen Nygaards hus
0373 Oslo
Tlf:
(+47) 22 85 25 00
Adresse Hvordan komme til NR
Sosiale media Del på sosiale media
Personvernerklæring Personvernerklæring
Postadresse: Norsk Regnesentral, Postboks 114 Blindern, 0314 Oslo
Besøksadresse: Norsk Regnesentral, Gaustadalleen 23a, Kristen Nygaards hus, 0373 Oslo
Tlf: (+47) 22 85 25 00
AdresseHvordan komme til NR